Anders denken

Wat op je zenuwen werkt

Het is niet zo moeilijk om de dingen in het negatieve te trekken. Die neiging hebben we al snel als het afwijkt van wat we ‘normaal’ vinden. Maar ja wat is normaal? Dat iemand overstuur sorry zegt als hij/zij te laat komt voor een sollicitatiegesprek of zegt ‘ik ben wat later, maar ik doe het’ ;-)? Alle gekheid op een stokje, bedenk iets waar je blij van wordt!

Geef er een andere draai aan

Als je ergens mee te maken hebt wat op je zenuwen werkt heb je twee extra mogelijkheden. 1. Plaats het in een andere context of 2. Vervang de betekenis ervan. Bijvoorbeeld je hebt het gevoel dat je wordt geleefd door je werk. Dat maakt dat je geen tijd meer hebt voor ontspanning of geen fut hebt om iets leuks te gaan ondernemen.

Mogelijkheid 1. Telkens als het werk me teveel wordt weet ik dat ik moet ontspannen. Ik ga een bucket-list opstellen van leuke dingen die ik op die momenten ga doen.

Mogelijkheid 2. Blijkbaar ben ik nog aardig in trek op mijn werk, het wordt tijd dat ik opslag ga vragen.

Zo heb je er profijt van

Negatief of destructief denken is zo steeds een mooie gelegenheid om weer iets anders te ‘doen’. Dat maakt dat je van ‘denken’ over gaat naar ‘doen’. Hoevaak heeft denken nou echt iets opgeleverd en hoe zat dat als je het ging doen? Het is geen kwestie van goed of fout, maar van handig of onhandig gedrag. Maak van de nood een deugd dan heb je er profijt van!

Bijgaand plaatje geeft daar enkele ideeën over, wees creatief, denk en doe wat anders.

Voorbeelden van anders denken

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.