Het virus dat gijzelt

Wat telt er vandaag de dag

Hoeveel mensen wonen er op deze gave planeet. Je kunt ernaar Googlen via http://www.worldometers.info zoals ik deed op 23 juni 2018 en toen waren het er 7.631.030.8573, maar dat aantal wijzigt per seconde. Check het zelf voor de huidige stand. Vandaag de dag kennen we het COVID-19 Corona virus en heeft een flinke impact op de huidige wereldpopulatie.

Het besef

Het aantal mensen op deze aardkloot wordt mede bepaald door de inzet van onze helpende medemens. Helaas redt niet iedereen het in deze strijd en beseffen we ons dat ook het onzichtbare er toe doet. Een goede vriend van me noemde het COVID-19 virus ‘het gijzel virus’, die was raak. Het virus heeft de gehele wereld letterlijk gegijzeld, we kennen meer en minder vergaande lock-downs op alle continenten van onze mooie planeet. Tel je zegeningen, wat écht dierbaar voor je is, wat heb- en kun je nog wel? Iedere dag is bijzonder genoeg, het draait om dat besef. Nu ons bestaan wordt aangetast volgt het besef van wat telt, je wordt strijdvaardig het maakt iets speciaals in je los.

Mooi klein wereldje

Of je veel hebt hangt er vanaf óf je er veel aan hebt, toch? Je kunt nog zoveel spullen bezitten of geld op de bank hebben gestald, we weten met deze crisis wat écht bijdraagt aan wat belangrijk is. Ons fysieke wereldje is momenteel erg klein oké, je woont niet alleen thuis je werkt er ook en we zijn sociaal fysiek beperkt tot de vaste huisgenoten. We zijn er meer bewust van wat onze bijzondere aandacht vraagt omdat het je dierbaar is en dat is mooi.

Dat ‘andere virus’

Hoe je het ook went of keert alles wat er nu gebeurd zal ook ergens toe leiden. Doordat het COVID-19 virus zo’n impact heeft op wat we ‘normaal’ vonden zegt veel over hoe juist ‘dat andere virus’ ons gegijzeld heeft. Wat er ook veranderd, met deze crisis is er iets wezenlijks veranderd zoveel is wel duidelijk.

Ook al is er meer wil nog niet zeggen dat je het ook nodig hebt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Beantwoorden

  Great post. I will be facing some of these issues
  as well..

 2. Beantwoorden

  Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual
  effort to generate a very good article… but what can I
  say… I hesitate a whole lot and never seem to get nearly anything
  done.

2 gedachten over “Het virus dat gijzelt

 1. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual
  effort to generate a very good article… but what can I
  say… I hesitate a whole lot and never seem to get nearly anything
  done.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.