Jouw jeugdig talent inzetten voor plezier in het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Wie de wijsheid heeft, heeft de keuze. Wie beide heeft, heeft de keuze om de jeugd in de toekomst voor zich te behouden. Handig voor als je teveel Stress kent met je (werk)omgeving en in jezelf.

De kans is groot dat jij niet wist wat Stress betekende toen je vijf jaar oud was. Je had dat gewoonweg nog niet geleerd. Hoe ouder en meer volwassen we worden des te meer leren we wat ‘goed en fout’ is en dat het beter is je daaraan aan te passen. Prima, dat geeft ook duidelijkheid en structuur, iets wat je een gevoel van zekerheid geeft.

Je bent echt niet de enige

Pas wanneer je je leert te gedragen op een manier die weinig plezier geeft gaat het voelen als iets wat ‘moet’ en dan komt de Stress. Zelf heb ik jarenlang veel stress ervaren. Stress met mijn werk bezorgde me in 2012 een fikse burn-out.

Dat zo’n confrontatie je baan en jezelf niet hoeft te kosten kan ik je navertellen. Mijn baan heb ik nog steeds, de burn-out gebruikte ik om te leren anders naar mijzelf en mijn werk(omgeving) te kijken. 

Begin de dag met Plezier

Zo zet ik tegenwoordig mijn jeugdig talent voor ‘zorgeloos, schaamteloos en moeiteloos spelen’ in om mijn volwassenheid in alle kwetsbaarheid te tonen. Dat lukt me door mezelf in de ochtend ‘te voeden’ met hetzelfde gevoel zoals ik dat ook kende toen ik 5 jaar oud was.

Daardoor begin ik de dag met Plezier en heb ik er zin in om aan het werk te gaan. Dat ga ik wss langer volhouden dan te starten met het gevoel van aan het werk te ‘moeten’. 

Wil jij ook weer de jeugd in de toekomst brengen en zo het plezier met werk behouden doe dan met regelmaat dat wat je deed in je jeugd. Maak het zo groot mogelijk met alles wat je erbij kunt voorstellen aan herinneringen, gevoel, gedachten, beelden, geluiden, geuren en kleuren.

Ik wens je veel Plezier in je tweede jeugd 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.