Het Podium Pakken daar word je beter van

Het Podium Pakken

Het Podium Pakken heeft vele vormen en de grote van het podium is niet van belang. Of je nu staat voor de groep, schrijf je een blog, plaats je een post, je geeft een workshop of doet je zegje in een teamoverleg jij pakt ermee het podium.

Waar word jij beter van?

Wat is dat éne thema voor jou waar je al langere tijd mee worstelt en als je het zou doen je er dan letterlijk beter van wordt? Ben eerlijk, er is iets wat dat met je doet en hoe langer je het uitstelt of negeert hoe meer het een ‘ding’ voor je wordt.

De betekenis ervan

Wat ‘beter worden’ voor jou betekent is afhankelijk van jouw situatie. Ben je momenteel gestresst dan maakt het je gezondheid beter, heb je het nog zelden of nooit gedaan dan word je zelfvertrouwen beter, ga je het daadwerkelijk doen dan worden je mogelijkheden beter. Onderschat het belang van het aanpakken van jouw thema niet, het zorgt voor een ommekeer in jouw leven.

Mijn thema ‘Het Podium Pakken’

Ik kan hier nu wel verkondigen wat jij zou moeten doen om beter te worden, maar kan het ook bekrachtigen met het thema van mijzelf. Jarenlang heb ik gewoonweg niet geweten dat ‘Het Podium Pakken’, mijn thema is. In plaats van mezelf te laten gelden wanneer ik dat kon stelde ik me liever bescheiden op en liet de beurt aan de ander. Tegelijkertijd bewonderde ik andermans moed als die Het Podium Pakte en nam mijn zelfvertrouwen verder af. Ik had met mijn bescheidenheid een angst ontwikkeld om Het Podium te Pakken en kreeg al Stress bij alleen de gedachte eraan. En als je dan een functie hebt waar Het Podium Pakken juist van grote dienst kan zijn maakte die angst me ongelukkig in wat ik (juist niet) deed.

Wat Anders doen oplevert

De oplossing ligt in wat je doet met jouw thema anders te gaan doen. Als ik enkele jaren geleden mijn mouwen niet had opgestroopt en het podium was gaan pakken dan zou ik er waarschijnlijk nu nog steeds bang voor zijn geweest. Door mezelf juist op de voorgrond te plaatsen om te delen wat ik kan en te vertellen heb maakt dat ik nu mijn werk weer graag en goed kan doen. Niet alleen ikzelf maar ook de mensen om mij heen zien dat ik plezier en zelfvertrouwen heb en vragen me het werk met hen samen te doen.

Wat jij nu ook kunt doen

Heb je momenteel Stress door iets wat je door angst uit de weg gaat terwijl je het zo in de ander waardeert dan is dat jouw thema. Mogelijk is dat ook voor jou ‘Het Podium Pakken’ jouw thema is en dat is wat je diep van binnen zo graag zou doen. Het begint met het verlangen aan jezelf toe te geven en daarna te verlangen om het ook echt te doen. In het begin lijkt het alsof je doet wat je juist niet wilt, maar hoe meer je ernaar verlangt des te liever je het ook gaat doen. Klinkt logisch toch?

Er is meer wat jij kunt betekenen

Doe jezelf en de ander een groot Plezier en ga hiermee aan de slag. Je gezondheid, zelfvertrouwen en mogelijkheden worden er beter van. Bescheidenheid levert niets op je doet er jezelf en de ander alleen maar mee tekort. Door juist te gaan delen wat jij hebt maakt dat het ook iets kan betekenen voor de ander. Binnen de verschillende niveaus van communicatie, verandering en functioneren  noem ik dat de IK factor.

Vind je het nog lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan dan mag je me altijd benaderen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.